Your search results

Taxatie

VTH Makelaardij kent als geen ander het belang en de waarde van een professionele en gedegen taxatie. Alle taxaties worden bij ons uitsluitend verricht door DNV en NRVTgecertificeerde makelaars/taxateurs onroerende zaken, ingeschreven in het SCVM en NRVT kwaliteitsregister en aangesloten bij een branchevereniging. Om de juiste kwaliteit te kunnen blijven leveren is marktkennis en vakkennis uitermate belangrijk. Gelet op onze marktkennis voeren wij uitsluitend taxaties in de regio uit. Onze vakkennis wordt continue bijgehouden middels het volgen van een permanent educatieprogramma, gecontroleerd en geregistreerd door het SCVM en NRVT kwaliteitsregister.

Het taxatierapport wordt in veel gevallen verplicht gesteld door de geldverstrekker bij de financiering van een woning. In het rapport staat de naam van de opdrachtgever, een korte zakelijke omschrijving van het getaxeerde object, de bijbehorende kadastrale gegevens en het waardeoordeel van de woning. Gekeken wordt onder andere naar de technische staat, voorzieningen, ligging en de grootte van de locatie. Ook wordt gekeken naar milieuaspecten en de bestemming van het object.

Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een hypotheek. Dit kan zijn voor de aankoop van een woning, maar ook voor andere doeleinden:

 • Oversluiten of verhogen van hypotheek
 • Aan- en verkoopbeslissing
 • Bij boedel en echtscheidingen
 • Fiscale aangelegenheden (successierecht, minnelijke waardering)
 • Overdracht en schenking aan kinderen
 • Toetsing WOZ-waarde
 • “Second-opinion” van een eerder aangeven waarde

Taxatierapport

Het taxatierapport wordt opgesteld volgens het laatste model woningfinanciering. Vastgesteld door het Centraal Hypothecair Fonds (CHF) in samenwerking met de brancheverenigingen Nederlandse Vereniging van Makelaars o.z. ( NVM ), Landelijke Makelaars Vereniging, ( LMV ), Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, ( NRVT ) en Vereniging Bemiddeling Onroerend goed (VBO). Uiteraard zijn wij aangesloten bij de validatie keurmerken NWWI en Taxateursunie.

Wilt u meer informatie over taxaties neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 035 – 6911116 of vul onderstaand formulier in.

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Uw bericht*